Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2016 01:52 - Лудото Коле изтеряса в Асеновград
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 17856 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Лудото Коле пристига с "Ауди А-8" да раздава справедливост

image
    Отец Тодор - един човек, посветил се на вярата и православието!!!


Лудото Коле изтеряса в Асеновград

            Асеновград е особен град. Едва ли има поселище в страната, което да е така силно свързано с православието и гражданите му да са толкова стриктни миряни. Тук хората от векове са дарявали и строили храмове, създавали са традиции и един особен дух. Не случайно го наричат българският Йерусалим, не случайно Бачковската обител е на хвърлей място. Да, но последните години има нещастието да е в Пловдивска епархия, а тя се управлява от светиня му Митрополит Николай/Лудото Коле/, който отдавна се е утвърдил като виден „новатор” и открит чернокапец в симония, но и църквата, и държавата са принудени от години да го търпят и си мълчат пред безобразията му. Този път Лудото Коле се развихри в една от най-известните асеновградски църкви „Св. Богородица Благовещение”, известна и като Рибната църква.

            В началото на месец февруари тази година, Негово високопреосвещенство Лудото Коле решава да овладее Рибната църква и да назначи втори свещеник в нея, без никакви аргументи. От 43/!!!/ години в нея служи известният в целия град отец Тодор, който е сътворил в името на Бога и миряните само добрини. За достойният си живот и служение отец Тодор е провъзгласен единодушно за почетен гражданин на гр. Асеновград. Чудесно, но популярността и обичта към други са греда в светото око на Лудото Коле и в началото на февруари той провожда в Рибната църква отец Стилиян – млад и неопитен свещеник, но за сметка на това е син на архиерейския наместник отец Йордан. Този отец Йордан е прелюбопитна фигура в местните църковни среди. На първо място е дългогодишен агент на Държавна сигурност с второ име агент Ганчо и на второ място е личен другар на самия гръмовержец владиката Николай. Това е достатъчно да бъде назначен в храма отец Стилиян, който е ръкоположен само преди 4 месеца. Поставената задача е недвусмислена – да бъде принуден отец Тодор да се оттегли от храма, на който е посветил половин век от живота си.

            Но обхванатия от вселенска лудост Николай среща острата и недвусмислена съпротива на миряните от енорията, които не приемат категорично своеволията му. Започват едни грозни сцени, на които стават свидетели и националните медии/в предаването на Горан Благоев по БНТ широко е отразен проблема/, но всичко това не озаптява владиката. Отец Тодор е привикан в покоите на Лудото Коле и е подложен на унижения и тормоз, включително и това, че е заплашен от началника  да му бъде свалено расото. Няколко дни по-късно на освещаването на храма „Св. Георги” в града се изтъпанва пловдивския владика с кавалкада от луксозни лимузини и подобаваща група мутри и заявява пред ошашавените хора: „Аз съм митрополита и няма да зачеркна подписа си.” Пред медиите певеца в храма открито го обвинява в симония при ръкополагането на свещеници. Миряните от Асеновград правят подписка до Патриарха с основно искане владиката Николай да бъде изправен пред църковен съд за злодеянията, които сътворява ежедневно. Подписката надхвърля 1 000 души.

            Действията на миряните в града стимулират Лудото Коле да се развихри в негов неподражаем стил. На празника Преполовение той пристига отново в Асеновград с още по-внушителна свита и с влизането си в храма публично изгонва от него певеца, защото си позволил да говори срещу него по телевизията. След това циркът продължава в храма и Колето  заявява: „Отец Тодор като почетен гражданин на Асеновград ще има допълнителни ангажименти/??!/ и във връзка с това аз назначавам трети свещеник /???/ в този храм.” Унижението на стария свещенослужител става пред очите на изпълнили храма хора, но владиката е предвидил недоволството и води със себе си дузина униформени и още толкова цивилни полицаи и за капак цели два екипа на СОТ, които сноват сред миряните да се грижат за скъпоценното тяло на окончателно обхванатия от Сатаната владика. Много ми е интересно какво би отговорила вътрешната министърка Бъчварова на въпроса всичко ли са свършили полицаите в Асеновград, та трябва цял взвод да охранява скъпоценния митрополит?! В подписката хората пишат на владиката: „В момента се противопоставят християни срещу християни. Кому е нужно това?Ще  опустее храмът. Голяма част от миряните ще се насочат към други църкви в града, а останалите няма да стъпят повече в храма. Ще спре потокът от миряни от цялата страна. Ще секнат помощите, хората се заканват и лев повече да не се дари. Ще се разтури единствения четиригласен църковен хор в града почти на 80 години.”

            Нищо обаче не възпира Лудото Коле. На Преполовение обявява, че в храма вече ще служи и трети свещеник – отец Никола и че досегашната практика за пренасяне на чудотворната икона до Бачковския манастир с литийно шествие е неправилна и трябва вече да се извършва с … охранителна фирма. След това се разпорежда иконата да бъде запечатана с лепенки и кара тримата свещеници, заедно с настоятелството да се подпишат на тях. „Никой няма право да я отваря без да се съберат всички заедно” – гърми гласът на Лудото Коле пред ошашавените миряни в Рибната църква. На забележката, че това което прави е светотатство Лудото Коле отговаря недвусмислено: „ Зад мен е Бога, държавата  в лицето на областния управител г-н Димитров и истината. Трябва да се знае в епархията кой кара влака!”. И се възкачва на подареното му от неговия другар Гочиту Гергов „Ауди А – 8” и отлита към следващите си подвизи.

            Това е, драги читатели, това се случва от години в Пловдивската епархия и няма земна сила, която да озапти един напълно превъртал владика. При посещението ми в Асеновград хората споделиха, че са объркани как да реагират, когато в храма, наглед чинно спазващият правилата на Богуслужението  Николай изведнъж превърта и започва поредното шоу…. Не знаех какво да им отговоря, но съм напълно убеден в следното: С мили и кротки християнски протести срещу един напълно откачил владика няма да стане! Зад лудостта му стоят тези, които го избраха неканонично за водител на Богуспасяемата Пловдивска епархия, а те са Държавата и Синода. Не ме интересува дори, че Лудото Коле е от котилото на Държавна сигурност, но това че все още го търпят е срам, много голям срам за Светото ни православие. И се надявам, че ще дойде светлия ден, когато насилствено бъде залят  с катран, овалян в перушина и прогонен от епархията. Това е – истинската вяра е това!

 






Гласувай:
11


Вълнообразно


1. zaw12929 - Искате да се движи с магарешка ка...
06.06.2016 21:32
Искате да се движи с магарешка каручкА- НЯМА ЛОШО!

Още с първите си стъпки СДС започна атака срещу църквата- бика "комунистическа, разцепи я на два синода, вкара над 1000 секти- за да унищожи Правосллавието Спрете се!
цитирай
2. megafon - До някъде
07.06.2016 15:01
съм съгласен с ван, обаче в крайна сметка Николай е митрополит и е нормално да има хубава кола. Всички тези коли са му подарък от отпределени бизнес фигури от града. Тоест не са крадени пари от църквата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541850
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031