Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2014 12:00 - ЗАЩО ИВАН КОСТОВ Е "ВЛЮБЕН" В ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ КТБ? -1
Автор: chavdar01 Категория: Политика   
Прочетен: 1248 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.10.2014 07:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


 

Хронологията на краха на Цветан Василев Автор: ПИК image 10:28 | 22.10.2014 image 6802 image 4 image

 

След последната декларация на Цветан Василев от 20.10.2014 г., публикувана в личния му сайт със заглавие "За мръсните игри на държавата под диктовката на частните интереси на ликвидаторите - действие последно", едва ли остана съмнение, че е зaгубил всякаква представа за реалността, като упорито се опитва да накара хората да повярват в създаваните от него илюзии.

 

 

Василев нарича действията на БНБ "жалки", "нескопосани", "елементарни" и "абсурдни", като обвинява банковия регулатор, че не желаел сериозна дискусия за преструктуриране на КТБ. Така и не се разбра кака сериозна "дискусия" да води БНБ и с кого?

 

 

Нима от Василев до момента е постъпило някакво смислено предложение  или от сочените от него EPIC, или Османския фонд. От двете дружества вчера заявиха, че Василев не влиза в сметките им като партньор - поредният крах на поредната илюзия на банкера, пише "Труд".

 

 

Василев продължава да твърди, че  е "невинна жертва" на организиран срещу него и КТБ заговор.

 

 

Отговорът на въпроса "Кой е виновен?" може да бъде само един - Цветан Василев и организираният от него модел за финансово източване на КТБ, чрез който банката е кредитирала десетки, свързани с Василев фирми бушони, без възможности за обслужване на кредитите.

 

 

Подобно поведение вече дори не е интересно з ахората, които съвсем просто се интересуват къде са им парите и кога ще им бъдат възстановени. Но на този въпрос отговор няма.

 

 

Дупката на ликвидността на банката ще стане ясна от окончателния доклад на одиторските фирми, но дали тази дупка ще е 1,2 млрд или 3 млрд, не е най-важното. По-важното е, че парите са изтекли през пръстите на банкера чрез прилагането на порочни практики и впоследствие са потънали в начинания, в които никоя сериозна банка няма да си позволи да участва или съответно да финансира.

 

 

Цветан Василев не казва как са били обезпечени кредите в милиони на свързаните с него фирми бушони - "Булит  2007", "Юлита 2002", "Дивал 59", "ИПС", "Корект фарм", "Карне - М", "Вивес", "Инвестмънт проджектс", "Рема трейд" и десетки други, които дружества нямат собствени активи и не осъществяват търговска дейност. За тези фирми единствената възможност е била да обслужват кредитите си чрез ново кредитиране.

 

 

Василев е напълно прав, че "случаят КТБ" ще влезе в учебниците. Ще влезе, защото никой досега не си е позволявал да ползва една банка за лични цели.

 

 

Заблуда също така е, че някой друг се опитва да открадне "Петрол". Хората четат и виждат- "Петрол" се мести от София в Ловеч, активите му се апортират в нови дружества.

 

 

Да "Петрол" се краде, но Василев да каже каква е ролята му в отклоняването на този апетитен според него актив.

 

 

Лъжа е, че групата хотели "Сана Спейс" имали 6,5 млн.евро кредити. Лъжа е също, че предприятието "Рубин Инвест" АД имало кредити само за 15 млн. евро. Василев отново забравя, че неговият мажоритарен собственик "Витро Инвест" АД има крдити към КТБ за над 60 млн.лева, а дружеството няма дейност или друг актив, освен акциите в предприятието.

 

 

Налице е й последната илюзия, съчинена от Василев - че срещу кредитния портфейл на КТБ имало адекватни и стойностни активи. Да, вероятно има активи, но дали раздадените срещу тези активи кредити не надхвърлят многократно тяхната пазарна стойност.

 

 

Това е накратко "Моделът Василев" и той наистина е порочен и няма нищо общо с нормалната банкова практика.

 

 

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3964484
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031