Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2016 12:12 - Град в небето (космоса) засечен от телескопа Хъбъл
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 3820 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 07.08.2016 12:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В Библията се споменава за бъдещите времена и за небесен град, който е някъде в небесата, наричан Небесният Ерусалим. Дълго време това се е възприемало, като някаква метафора или просто трудно за вярване описание на нещо, което е описал исусовият ученик и пророк Йоан докато се е намирал на остров Патмос.
На 8-ми февруари 1994 г. телескопа Хъбъл на NASA засича и прави снимки на град в небето.

 image

image

Снимки на Градът в небето

 

От НASA oтказват да предоставят нови снимки на града заснет в космоса, а американските президенти, които разглеждат снимките се замислят за вариант за бъдещето на човечеството с плаващ (летящ) в космоса град.

"И ме отведе в Духа на една голяма и висока планина и ми показа светия град, Eрусалим, слизащ от небето от Бога,  имаше славата на Бога, като блестеше, както блести някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен {или: блестящ} като кристал. Градът имаше голяма и висока стена с дванадесет порти и на портите - дванадесет ангела, и върху портите - написани имена, които са имената на дванадесетте племена на израилевите синове: на изток - три порти, на север - три порти, на юг - три порти и на запад - три порти. И градската стена имаше дванадесет основни камъка и на тях - имената на дванадесетте апостоли на Агнето." (Откровение 21:10-14)

Споменава се и описание на големината на летящия в небесата град:

"Градът беше четвъртит, с дължина равна на ширината му; и като измери града с тръстиката, той излезе дванадесет хиляди стадия {2220 км}. Дължината, ширината и височината му са еднакви. Измери и стената му, която излезе сто четиридесет и четири лакти; а това беше човешка мярка, която е ангелска." (Откровение 21:16-17)

Още за града и за бъдещите времена пише:

"Стената му беше изградена от яспис, а градът - от чисто злато, подобно на чисто стъкло.
 Основните камъни на градската стена бяха украсени с всякакви скъпоценни камъни: първият основен камък беше яспис, вторият - сапфир, третият - халкидон, четвъртият - смарагд, петият - сардоникс, шестият - сард, седмият - хрисолит, осмият - вирил, деветият - топаз, десетият - хрисопрас, единадесетият - яцинт, дванадесетият - аметист. И дванадесетте порти бяха дванадесет бисера, всяка една порта беше от един бисер; и улицата на града беше от чисто злато, като прозрачно стъкло. И не видях храм в него, защото неговият храм е Господ Бог Всемогъщ и Агнето. И градът нямаше нужда от слънце, нито от луна, за да го осветява, защото Божията слава го осветляваше и неговото светило е Агнето. И народите ще ходят в неговата светлина и земните царе ще донасят в него своята слава. Портите му няма да се затварят през деня, защото нощ няма да има там. И ще донасят в него славата и почитта на нациите. И в него няма да влезе нищо нечисто, нито онзи, който върши мерзост или който лъже, а само тези, които са записани в книгата на живота на Агнето 1." (Откровение 21:18-27)

---------------------------------------

 

    1      Под "Агнето" се разбира Исус Христос, който се жертва за хората и е един вид жертвено агне.
         



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dartanjan - Това е фейк продукт на професион...
07.08.2016 13:12
Това е фейк продукт на професионалните сензационери. Нищо общо с небесният град описан в Библията.
цитирай
2. ernest - Грешиш
07.08.2016 14:01
dartanjan написа:
Това е фейк продукт на професионалните сензационери. Нищо общо с небесният град описан в Библията.


Нещата са истински, а дали е споменатият в Библията град - не знам. Дори в индийските епоси и древни писания има описани летящи градове с описание какво има там - с градини и слонове и други животни.
Така, че подобни градове има повече от един.
цитирай
3. ernest - За това, че не е фашификат с цел сензация
07.08.2016 14:15
говори елементарният факт, че по този въпрос много не се говори. Явно през 1994 г. нещо са споменали и толкова. При сензациите се раздухват нещата. Ти по-рано чувал ли си за тези снимки? Аз не бях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665147
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031